Nieuws

X

“Iedere dag gelukkig naar de wijnbar en nog gelukkiger naar huis!”

Als zoon van twee succesvolle restaurateurs van meerdere restaurants, trad hij in de voetsporen van zijn ouders. Na zijn jeugd op Het Hulsbeek in Oldenzaal doorgebracht te hebben, verhuisde hij in 1988 naar Amerika waar zijn carrière in de hotelbranche begon. In deze periode ontwikkelde hij zijn liefde voor wijnen en daar raakt hij tot op de dag van vandaag niet over uitgesproken. Waar normaal zijn gasten in het middelpunt van de belangstelling staan, zetten we vandaag Patrick zelf ‘in the picture’…

 • Je bent een echte wijnliefhebber. Waar komt dit vandaan?
  Door dat ik mijn jeugd in Californië heb doorgebracht, zat ik mijn vrije tijd veel in Napa en Sonoma. De twee gerenommeerde wijngebieden van de staat. Naast het gigantisch mooie landschap, vind je er ook fantastische wijnen. De wijnhuizen zijn allemaal heel open voor proeverijen. Dus je begint te proeven en een smaak te ontwikkelen.
 • Hoe doe jij inspiratie op?
  Door veel te lezen over wijn. Tips van collegae en ook van gasten, ‘ken je dit’, ‘ heb je dat al eens gedronken’. Dan ga ik het eens proberen en van het één komt dan het ander.
 • Waar let jij op bij de inkoop van de wijnen?
  De prijs/kwaliteit verhouding, het seizoen waar we inzitten en of ik het kan verkopen. Of beter gezegd: of de wijn toegankelijk is voor onze gasten.
 • Houd je rekening met speciale verzoeken van klanten?
  Ja, natuurlijk. Als er een bepaalde navraag is, probeer ik daar iets mee te doen.
 • Is het zo dat hoe ouder de wijn is, hoe lekkerder het is?
  Nee, zeer zeker niet. Er zijn heel veel factoren die de smaakevolutie van de wijn definiëren.
 • Welke wijn is jouw persoonlijke favoriet en waarom?
  Favoriete wijn… moeilijke vraag. Het ligt aan het moment. Vroeger was het meer de krachtiger ‘Nieuwe Wereld’ wijnen. Tegenwoordig meer finesse en meer en meer ‘Oude Wereld`
 • Helpt Natalie jou bij de keuze van de wijnen voor Vindom?
  Nee, dat is mijn feestje.
 • Heb je altijd al in de horeca gezeten?
  Eigenlijk wel. Ik ben opgegroeid in de horeca en was niet van plan mijn leven er uit te maken. Maar wat eigenlijk als een bijbaantje begon in San Francisco is een mooie carrière geworden in de hotellerie.
 • Hoe ben je op het idee gekomen om Vindom te starten?
  Na een uitdagende tijd, gedomineerd door echtscheiding en een burn-out is de beslissing gevallen om het leven toch maar iets anders aan te pakken, een klein hotelletje aan de rand van Nürnberg was de uitkomst. 36 Kamertjes, Hotel-Garni, eigenlijk niets bijzonders, ‘back to basics’, goede kamers, super ontbijt, persoonlijke service. Tot ik in 2014 Natalie weer tegen het lijf liep. We kenden elkaar nog van de basisschool in Oldenzaal en er ontpopte zich een liefde. Ik woonde toen met mijn dochter in Duitsland, maar we besloten samen verder te gaan in Oldenzaal. De zoektocht naar een passende baan bleek uitdagender dan gedacht. Na drie keer voor een dichte deur te hebben gestaan bij de J&H Winebar in Oldenzaal, op zoek naar een goed glas wijn, kwam de gedachte: “misschien moet ik zoiets doen”. In 2015 zijn we samen gestart met Vindom.
 • Waar haal jij het meeste voldoening uit?
  Als iemand als gast binnenkomt en als vriend vertrekt.
 • Waarin is Vindom uniek?
  Door haar kleinschaligheid. Het is een woonkamergevoel, intiem, gezellig en persoonlijk.
 • Wat is jouw missie bij Vindom?
  Iedere dag weer gelukkig naar de wijnbar te gaan en nog gelukkiger naar huis.
 • Van welk soort humor houd je?
  Monty Python
 • Wat doe je als je niet aan het werk bent?
  Ik lees redelijk veel. Niet zo zeer fictie maar meer biografieën, ben nu bezig met een bio over Putin. Lees veel over wijn. Luister veel naar muziek, jazz, blues, funk.

VINDOM WINE BAR & GREAT FOOD