Nieuws

X

Blikvoer

Nou ja, dat zou oneerbiedig zijn. Tijdens onze laatste ontdekkingsreis in Frankrijk kwamen wij de conserven van la Belle-Iloise (www.labelleiloise.fr)  en een bijzondere sardine, genaamd Anchodina van Kiele tegen. Het beste van het beste uit de zee komt van deze in 1932 opgerichte Bretonse onderneming.

Émietté de Maquereau aux Herbes et au Citron de Menton – Makreel met kruiden en Menton citroen. Een recept vol delicatesse en frisheid!
Het is kruiden mix die dit de makreel ontwaken van de smaakpapillen doen rinkelen. De karakteristieke fruitige citroen en olijfolie uit Menton die de smaak van de makreel vasthoudt.

Filets de Maquereaux Curry et Amandes – Curry-makreel filets met amandelen.
Alle subtiliteit van een curry met karakter die de bitterheid van madras en de pittige tonen van Colombo combineert met een krokkantje van knapperige geroosterde amandelen.

Sardines à la Tapenade – Sardines met tapenade.
Een recept op basis van zwarte olijven, knoflook, Provenciale kruiden en een vleugje gezouten ansjovis . De fruitige olijfolie voegt een laatste vleugje karakter toe.

Sardines Marinées au Muscadet et aux Aromates – Sardines gemarineerd met Muscadet en kruiden.
De vis combineert met de zuurgraad van witte wijn voor een succesvolle ontmoeting tussen de Loire en de oceaan.

Émietté de Sardine Aubergines, Ail et Basilic – Sardine, aubergine, knoflook en basilicum.
Het delicate vlees van de sardines harmonieert met de zoetheid van aubergines en uien. Gecombineerd met een vleugje knoflook, citroen en wat rode pepers, levert het recept alle smaken van Griekenland. Het geheel wordt versterkt door een frisse toon van basilicum en gekruid met een fruitige olijfolie om het mediterraanse karakter te benadrukken.

Émietté de Sardine Douceur des Bastides
Het delicate vlees van sardines harmonieert met de zoetheid van gekonfijte venkel, gedroogde tomaten en geroosterde uien. Dit alles wordt versterkt door een frisse toon van Provenciale kruiden en citroensap, daarna op smaak gemaakt met fijne olijfolie om het zonnige karakter van deze bereiding te benadrukken.

Mousse de Homard au Cognac – Kreeftmousse met Cognac
Een klassieker met veel verfijnde smaken. De lichte textuur van deze mousse maakt het vefijnder, terwijl de cognac de smaken van schaaldieren benadrukt . Een feest voor de smaakpapillen!

Wij serveren deze fantastische producten met het zuurdesembroom van het Vlaamsch Broodhuijs.

Reserveren? Bel ons gewoon 0541 – 59 53 53

 

 

 

VINDOM WINE BAR & GREAT FOOD

Onze Vindom Wine Boutique,
met wijnen uit alle windrichtingen is nu ook geopend!

Grootestraat 2a, Oldenzaal
(Je weet wel, naast de Zuivelhoeve van Rick)

Tot gauw!

Natalie & Patrick